200 børn fra hele landet demonstrerede i dag deres kålkompetencer ved DM i Madkundskab 2024. En vigtig begivenhed for næste generations maddannelse, ifølge Madkulturens direktør Judith Kyst.

Der var gang i både gryder, hoveder og snitteteknikker, da 10 udvalgte skoleklasser i dag tørnede sammen på Gram Slot i Sønderjylland. Elever fra 5.-8. klasse dystede i fire discipliner inden for temaet ’kål’, mens de blev heppet på af lærere, dommere, konferencier og kok Umut Sakarya samt elever fra Gram Højskole.

Her til eftermiddag kunne 7. klasse fra Herfølge Friskole så kalde sig for danmarksmestre i madkundskab. Og det vakte jubel hos den sjællandske skoleklasse.

DM i madkundskab er dog mere end en konkurrence. Hvis man spørger Judith Kyst, direktør for videns- og forandringsorganisationen Madkulturen, som står bag projektet, er det en festdag for madkundskabsfaget, hvor praksisfaglighed og maddannelse er i højsædet. Madkundskab rummer nemlig stort potentiale give eleverne viden og køkkenkompetencer, de kan tage med ind i voksenlivet. Og det er der behov for, viser undersøgelser fra Madkulturen.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Skriv en kommentar

SENESTE POSTERINGER

Herfølge fakta

Herfølge, by 5 km sydvest for Køge. På 25 år er Herfølge vokset fra at være en mindre stationsby til en stor bolig- og erhvervsforstad til Køge og København.

~ Den Store Danske

Designed with WordPress